Ali Şemhani: Bölgedeki bazı aktörler, Irak’a terörizmi dayatmaya çalışıyor

  • 25 Haziran 2018
  • 1.561 kez görüntülendi.
Ali Şemhani: Bölgedeki bazı aktörler, Irak’a terörizmi dayatmaya çalışıyor

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani ile Irak Başbakanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyaz bugün Tahran’da bir araya geldiler.

Görüşmede Şemhani, ABD’nin bölgedeki teröristlerin, kalıntı unsurlarını destekleme çabalarına işaretle, bölgedeki bazı aktörlerin terörizm ve istikrarsızlığı Irak’a dayatmaya çalıştığını ifade etti.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, ABD’nin Irak ve Suriye silahlı güçlerine saldırısının terörizme destek doğrultusunda olduğunu belirtti.

Şemhani ayrıca bölgedeki bazı ülkelerin İsrail rejimin stratejik ortağı haline geldiğinden dolayı eseflerini dile getirerek, bu ülkelerdeki tecrübesiz ve kuruntuya kapılmış hükümetlerinin komik yaklaşımlarıyla artan toplumsal, ekonomik ve güvenlik sorunlarının üstünü örtmeye çalıştıklarını ifade etti.

Şemhani, Tahran’ın her daim samimi ve beklentisiz şekilde Irak halkının yanında durduğunu ve bu politikanın değişmez olduğunu vurguladı.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı da görüşmede İran halkı, hükümeti ve silahlı kuvvetlerine Irak’a terörle mücadelede yardımlarından dolayı teşekkür ederek, İran’ın Irak’ın terörizm karşısında zaferindeki belirleyici rolüne vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.