Alimler Birliği: Mescid-i Aksa’nın Kapatılması Ümmete Meydan Okumadır

  • 15 Mart 2019
  • 1.320 kez görüntülendi.
Alimler Birliği: Mescid-i Aksa’nın Kapatılması Ümmete Meydan Okumadır

Dünya Müslüman Alimler Birliği, işgal polisinin Mescid-i Aksa’yı kapatmasının ve cemaate saldırmasının açık bir ihlal ve ümmete meydan okuma olduğunu söyledi.

İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme peşinde koşan ülkelerin de Mescid-i Aksa’da yaşananlardan sorumlu olduğunu belirten Dünya Müslüman Alimler Birliği, bugün (14 Mart Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İslam ümmetinin liderlerini ve halklarını Kudüs’e destek olmaya ve kapılarını açarak Mescid-i Aksa’yı savunmaya davet etti.

İşgal güçleri geçtiğimiz Salı günü Kubbetu’s-Sahra’ya baskın düzenleyerek cemaati ve görevlileri darp etmiş, daha sonra Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatmıştı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, hatiplere de çağrıda bulunarak, Cuma hutbelerinde Mescid-i Aksa’dan bahsetmelerini istedi.

Bildiride, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya ve cemaatine saldırmasında işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme peşinde koşan ülkelerin de büyük sorumluluğu olduğu kaydedildi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam ülkelerini uyararak, yaşananlar karşısında sessiz kalmanın Mescid-i Aksa’nın zaman ve mekan olarak bölünmesine yol açacağını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı Türkiye’ye ve Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’teki vakıfların yönetiminden sorumlu Ürdün’e seslenen Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mescid-i Aksa için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.