Alman firmalar İran taşımacılık sektöründe yatırımda bulunmak istiyorlar

  • 12 Ocak 2016
  • 1.025 kez görüntülendi.
Alman firmalar İran taşımacılık sektöründe yatırımda bulunmak istiyorlar
Almanya eski Başbakanı Gerhard Schruder, Alman firmaların, İran’ın alt yapısı ve taşımacılık sektöründe yatırımda bulunmak istediklerini bildirdi.

Dün İran Ulaştırma ve mesken bakanı Abbas Ahaundi ile görüşen Almanya eski Başbakanı Gerhard Schruder bu görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran ulaştırma ve mesken bakanı ile görüşmesinde, Alman firmalarının İran’ın alt yapı tesisleri ve taşımacılık alanına iştirak etme yollarını incelediklerini söyledi.

Kendi heyetinde almanyanın muhtelif ekonomik alanlarda ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren irili ufaklı bir çok firmalarının temsilcisinin yer aldığını belirten Gerhard Schruder, bu firmaların İran’da önemli yaptırımlara imza atma niyetinde olduklarını belirtti.

İran Ulaştırma ve mesken bakanı Abbas Ahaundi ‘de bu görüşme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Alman heyetle görüşmesinde bir takım proje ve yatırımların finansmanının Alman bankalarınca temin yollarının ele alındığını söyledi.

Ahundi ayrıca, bu görüşmenin çok iyi geçtiğini ve iki ülke arasında bir çok alanda işbirliğine yeşil ışık yakıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.