Alman Halkı Irkçılığa Geçit Vermedi

  • 07 Ocak 2015
  • 783 kez görüntülendi.
Alman Halkı Irkçılığa Geçit Vermedi

      Almanya’da on binlerce emekçi ırkçılara ve yabancı düşmanlarına karşı sokağa çıkarak, ırkçıların yürümesine izin vermedi. En büyük gösteri 20 bin kişinin katılımıyla Köln’de gerçekleşti.

Almanya’da 11 haftadır değişik kentlerde İslam karşıtlığı üzerinden yapılan ırkçı gösterilere bu akşam yapılan antifaşist gösterilerle anlamlı bir yanıt verildi. Irkçılar tarafından düzenlenen gösteriler bir tek Doğu Almanya’da bulunan Dresden’de kitlesel geçerken, diğer kentlerde yüzleri aşamadı. Buna karşın antifaşist gösterilere ülke genelinde 40 binden fazla insan katıldı.

KÖLN YİNE GEÇİT VERMEDİ

Irkçılara karşı en büyük eylem Köln’de gerçekleşti. 40’dan fazla parti, dernek, inisiyatif tarafından “Köln Geçit Vermeyecek” sloganıyla gerçekleştirilen gösteriye 20 binden fazla insan katıldı. Dresden’de eylemleri başlatan “Batının İslamlaştırılmasına karşı Avrupalı Yurtseverler” (PEGIDA) adlı inisiyatifin Köln’deki uzantısı olan Kögida’nın çağrısıyla Deutz’ta yapılmak istenen eyleme karşı harekete geçen ırkçılık karşıtları, Deutz’daki tren garının önündeki alanı doldurmakla kalmadı, meydana çıkan yolları da kapattı. Sık sık “Naziler Defolun” sloganını atan göstericiler, taşıdıkları pankart ve dövizlerle Almanya ve Köln’ün herkese açık olduğunu dile getirdiler. Kurulan sahneden yapılan konuşmalarda ırkçıların daha önce de benzer gerekçelerle Köln’e eylemler yapmaya çalıştığını, ancak her seferinde yapılan büyük gösterilerle engellendiği belirtildi.

150 kadar Kögida taraftarı ise polisin yoğun koruması altında bir araya geldi. Ellerinde Alman bayrakları ve göçmenlere karşı dövizlerle eylem yapan ırkçılar konuşmalar yaptılar, sloganlar attılar. Ancak karşı gösterinin çok güçlü olması nedeniyle, ırkçılar önceden planladıkları gibi yürüyüş yapmadan eylemlerini bitirmek zorunda kaldılar. Irkçıların yürüyüş yapmadan eylemi bitirme kararı alması antifaşistler tarafından sevinçle karşılandı. Böylece, ırkçılar bir kez daha Köln’de yürüyemedi.

Eylem sırasında tarihi Dom Kilisesi, Çikolata Müzesi, Zanatçılar Odası ışıklarını açmayarak, karanlıkta kaldılar. Ayrıca kente elektrik veren RheinEnergie şirketi de Ren Nehri üzerindeki köprülerin ışıklarını yakmadı. Böylece Ren metropolu Köln, ırkçılığı protesto etmek için bir süreliğine karanlık görüntüsü verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.