Almanların korkusu; İslam’ın ülkede yayılması

  • 25 Kasım 2014
  • 975 kez görüntülendi.
Almanların korkusu; İslam’ın ülkede yayılması

Alman resmi birinci televizyon kanalı ARD’de yayınlanan ‘hart aber fair’ isimli programın ‘Infratest dimap’ araştırma kurumuna yaptırdığı bir ankete göre Almanların yüzde 42’si, Alman toplumu içinde İslam’ın hızlı bir şekilde yayılmasından endişe ediyor. Yüzde 42’si de bu konuda biraz endişe duyuyor. Yalnızca yüzde 16’sı İslam’ın hızlı bir şekilde yayılmasından herhangi bir endişe duymuyor.

Söz konusu güncel anket sonuçlarına göre Almanya’da İslam konusunda endişe duyanların miktarı arttı. 2009’da yapılan bir ankette, kendisine soru yöneltilenlerden yüzde 36’sı bu konuda endişeli olduklarını dile getirmişti. Yüzde 22’si ise İslam’ın yayılmasından herhangi bir endişe duymadıklarını söylemişti.

Alman toplumundaki yaşlı nüfusun İslam’a karşı daha fazla korku duydukları belirlendi. Yaşları 60’ın üzerinde olanların her ikisinden birisi (yüzde 52’si), İslam’ın yayılmasından büyük endişe duyduklarını söyledi. Yaşları 18 ile 29 arasındakilerden ise yüzde 54’ü az endişe duyduklarını ifade etti. Ayrıca eğitim ve gelir seviyesi düşük olanlar arasında da İslam’dan endişe edenlerin sayısının daha fazla olduğu görüldü. Örneğin aylık geliri 1500 Avronun altında olanlardan yüzde 54’ü İslam’ın yayılmasından büyük endişe duyuyor. Yalnızca ortaokul mezunu olanlar arasında da bu oran aynı şekilde yüzde 54 olarak belirlendi.

Alman halkı arasında ülkedeki İslami kuruluşlara karşı şüpheli bakanların oranı da oldukça yüksek. Örneğin Almanya’daki İslami derneklerin, Suriye ve Irak’taki IŞİD hakkında, ‘Bunların yaptıkları vahşi saldırıların İslam’la ilgisi yok. İslam barışçı bir dindir.’ yönündeki açıklamalarını inandırıcı bulmayanların oranı yüzde 60 olarak tespit edildi. Emekliler arasında bu oran yüzde 70, işsizler arasında ise yüzde 73 olarak görüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.