Almanya Dışişleri Bakanı İle Filistin Başbakanı Görüştü

  • 01 Haziran 2015
  • 936 kez görüntülendi.
Almanya Dışişleri Bakanı İle Filistin Başbakanı Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah ile görüştü.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, korsan İsrailli yetkililerle görüşmesinin ardından Ramallah’a gelen Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya’nın yerel yönetim, içme suyu ve kanalizasyon alanlarında Filistinlilere yardım eden devletler arasında beşinci sırada yer aldığını belirten Hamdallah, ” Almanya her yıl Filistin yönetimine 150 milyon avro yardımda bulunuyor” dedi.

Filistin yönetiminin 1967 sınırlarında kurulacak iki devletli çözüme ve İsrail’le bu amaçla yapılacak müzakerelere bağlılığını sürdürdüğünü yineleyen Hamdallah, “Filistin kurumları devletin tesisi için hazırdır” diye konuştu.

Hamdallah, İsrail’den, Filistinlilere yönelik ihlallerine ve Kudüs ile El-Halil’in güneyindeki Susiya bölgesindeki tehcir faaliyetine son vermesini de istedi.

Steinmeier de konuşmasında, Gazze’nin yeniden imarı çalışmalarının yoğunlaştırılması için Batı Şeria ve Gazze’nin siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan birlik olması gerektiğini vurguladı. Steinmeier, Gazze’deki ambargonun kaldırılması, sınır kapılarının açılması ve halka iş imkanı sağlanması için sarfedilen çabaları takdir ettiklerini dile getirdi.

Steinmeier, “Çözüm bekleyen sorunların hallinden sonra bağımsız ve demokratik bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.