Almanya Dışişleri Bakanı: Nükleer Anlaşma bütün bölgenin hayrına

  • 02 Ekim 2015
  • 962 kez görüntülendi.
Almanya Dışişleri Bakanı: Nükleer Anlaşma bütün bölgenin hayrına

BM Genel Kurulu’nda konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Nükleer Anlaşma’yı desteklediğini belirterek bu anlaşmanın İran Nükleer Programı üzerinde 10 yıl süren ihtilaftan sonra elde edilmesini büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

Steinmeier’in belirttiğine göre ihtilaf ve sorunlar konuşma ve müzakere ile çözülme potansiyeline sahiptir. Nükleer Anlaşma, Ortadoğu’da güvenliğin artmasına zemin oluşturabilir.

Alman Bakan ayrıca Rusya’yı DAEŞ’e karşı savaş başlattığı için eleştirdi. Amerika ve müttefiklerinin Suriye ve Irak’a BM’nin onayı olmadan saldırdığını görmeyen Steinmeier “Rusya, Suriye’de askeri operasyon yapmaktansa krizin siya yöntemle çözülmesine katkı sağlamalıdır” diye ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı, Suriye krizinde etkin mevkiye sahip İran, Rusya, Amerrika ve Suudi Arabistan gibi oyuncuların bu krizin sonlanması için ortak faaliyet içerisine girmeleri gerektiğinin altını çizerek “Sadece bu yolla Suriye’deki şiddeti ve DAEŞ’i yok edebiliriz” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.