Almanya, Hamas ile İşgal Rejimi Arasında Yeni Bir Esir Takası İçin Devrede ​

  • 02 Mart 2018
  • 1.899 kez görüntülendi.
Almanya, Hamas ile İşgal Rejimi Arasında Yeni Bir Esir Takası İçin Devrede ​

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesi, İsrail ile Hamas arasında yeni bir esir takası anlaşması için Almanya’nın arabuluculuk yapacağını duyurdu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier yaptığı açıklamada, Almanya istihbarat servisinden Hamas’ın Gazze’deki liderleriyle iletişime geçip, hareketin elinde bulunan Hadar Goldin, Oron Shaul, Abera Mengistu, Hisham El-Sayed ve Jumaa Ebu Ghana adlı İsrail askerlerinin geri verilmesi konusunda arabuluculuk teklifinde bulunmalarını isteyeceğini söyledi.

Gazete verdiği haberde, Almanya Cumhurbaşkanının Hamas’ın elinde bulunan işgal askerleri Hadar Goldin ve Oron Shaul’un annelerinin talebi üzerine devreye girdiğini belirterek, Almanya’nın görüşmeleri istihbarat servisi üzerinden ve kapalı kapılar ardından sürdürebileceğini ifade etti.

Gazete, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in daha önce İsrail ile Hizbullah arasında arabuluculuk yapan istihbarat elemanlarıyla görüşüp fikir alacağını ve bu konudaki dosyaları talep edeceğini de ifade etti.

Siyonist işgal rejimi Savaş Bakanı Avigdor Lieberman geçen hafta yaptığı açıklamada, 2014 savaşında Hamas’ın eline geçen askerlerin iadesi için gizli görüşmeler yaptıklarını iddia ederek, teslim alacakları askerlerin naaşlarını Kudüs’teki E-Zeytun askeri mezarlığında defnedeceklerini ifade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.