Almanya silah ihracatında rekor düzeye ulaştı

  • 09 Ağustos 2015
  • 712 kez görüntülendi.
Almanya silah ihracatında rekor düzeye ulaştı

Almanya’nın 2015 yılının ilk yarısındaki silah ihracatının, 2014’ün bütününde yapılan silah ihracatına yaklaştığı bildirildi.

Alman Der Spiegel dergisi, Sol Parti Milletvekili Jan van Aken’in soru önergesine verilen cevaba dayanarak, Almanya’nın Ocak-Haziran 2015 tarihinde toplam 6,35 milyar euroluk silah ihracatı yaptığını yazdı. Almanya, 2014 yılında toplam 6,5 milyar euro değerinde silah ihrac etmişti.

Aken, silah satışları için, “Bu rakamlar çarpıcı ve özellikle Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel için çok utanç verici” diyerek, Gabriel’in göreve gelmeden önce silah ihracatını belirgin şekilde sınırlandıracağı yönündeki sözlerini de hatırlattı.

Özellikle Arap ülkelerine ve Kuzey Afrika’ya yapılan silah ihracatında yaşanan artışın vurgulandığı haberde, 2014 yılında bu bölgelere yapılan silah ihracatının 219 milyon euro olduğu, bu yılın ilk yarısında ise rakamın 587 milyon euroya yükseldiğine dikkat çekildi.

Almanya’nın, Kuveyt’e 12 tank, İngiltere’ye 4 tanker uçağı ve İsrail’e bir “Dolphin” tipi denizaltı gemisi satışlarını onayladığı belirtildi.

Almanya geçtiğimiz Şubat ayında Yemen’e saldıran Arap koalisyonunun öncüsü Suudi Arabistan’a 110 milyon euro değerinde dev bir silah satışını onaylamıştı. Bu onayla birlikte Almanya, Suudi Arabistan’a, Ekim 2014’ten bu yana 320 milyon euroluk silah satmış oldu.

Almanya dünyada ön çok silah ihracatı yapan 4 ülke arasında bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.