Almanya’da ırkçılık karşıtı gösteri

  • 16 Aralık 2014
  • 778 kez görüntülendi.
Almanya’da ırkçılık karşıtı gösteri

Almanya’nın Köln şehrinde binlerce kişi ırkçılık karşıtı gösteri düzenledi.

Sanatçıların ve müzisyenlerin önderlik ettiği eyleme katılanlar ülkede git gide yükselen aşırı sağcı eğilimlere tepki gösterdi.

Almanya’da Dresden başta olmak üzere birçok şehirde “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar” (Pegida) adlı oluşum, haftalardır “İslamlaşmaya karşı” yürüyüş düzenliyor. Son gösteriye aşırı sağcılar haricinde farklı kesimlerden 10 bine yakın kişinin katılması dikkat çekmişti.

26 Ekim günü yine Köln’de holiganların ve neonazilerin yer aldığı İslam karşıtı gösteri ise şiddet olaylarına sahne olmuştu.

Bu arada Almanya’nın Dresden kentinde “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA) adlı hareketin düzenlediği gösteri, binlerce kişinin katıldığı karşıt eylemle protesto edildi.

“Nazisiz bir Dresden (Dresden Nazifrei)” adlı inisiyatif tarafından düzenlenen eylemde Dresden Neustadt tren istasyonunda toplanan binlerce kişi, Tiyatro Meydanı’na kadar yürüdü. Yeşiller Partisi’nin eş başkanları Cem Özdemir ve Simone Peter’in de katıldığı yürüyüşte aşırı sağa karşı ve sığınmacıların Almanya’ya gelmesi yönünde slogan atılarak konuşmalar yapıldı.

”Bizim kültürümüz yanımızdaki kişiyi sevmek”, ”5 bin kişi halk değil”, ”Sadece Batı kelimesi bile gericilik” ve ”Kim bu Batı ” yazılı dövizler ile ”Irkçılığa ve fanatizme karşı” pankart taşınan gösteriye yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaptığı açıklamada, ”Almanya’da gösteri özgürlüğü vardır ancak başka ülkelerden bize gelen insanlara nefret ve hakarete burada yer yok. O nedenle herkes bu işi başlatanlara karşı dikkatli olsun” açıklamasında bulunmuştu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.