Almanya’da Makinistler Süresi Belirsiz Olan Bir Greve Başlayacak

  • 19 Mayıs 2015
  • 884 kez görüntülendi.
Almanya’da Makinistler Süresi Belirsiz Olan Bir Greve Başlayacak

Almanya’da tren makinistlerini temsil eden sendika GDL, bitiş tarihi belirsiz bir greve başlayacaklarını bildirdi.

Almanya’da Mayıs ayı başında makinistler tarafından yapılan grev nedeniyle yüzlerce tren seferi iptal edilirken, yolcuların karayollarına akın etmesi sonucu karayolu trafiğinde de sıkışmalar yaşanmıştı. Alman Makinist Sendikası GDL, bu hafta Salı gecesinden itibaren, ne zaman biteceği belirsiz bir greve başlanacağını duyurdu.

Gelecek hafta Pazartesi günü tatil olmasından dolayı, trenlerdeki grevin ülke genelinde trafikte tekrar sıkışmalara neden olması bekleniyor. GDL Başkanı Claus Weselsky, dün yaptığı açıklamada yük taşıyan tren makinistlerinin bugün saat 15’den itibaren greve başlayacaklarını bildirdi.

Weselsky, ikinci tur grevin görüşmelerden bir sonuç alamadıkları için şart olduğunu ve başlamadan 48 saat önce kamuoyuna duyurulacağını söyledi. GDL tarafından bildirilen yeni grevin, Mayıs ayı başında 6 gün devam eden grevden daha uzun süreceği tahmin ediliyor.

GDL Başkanı Weselsky, grev sırasında ‘Alman Demiryolları’ DB ile görüşmeye hazır olduklarını, bir uzlaşmaya varılabileceğini belirtti. DB’den yapılan açıklamada ise ikinci grev tehdidinin, tatil günlerinde insanları taciz etmek için yapıldığı öne sürüldü.

GDL, yapılan görüşmelerde DB’yi ciddi bir tutum ortaya koymamakla suçluyor ve Federal hükümet tarafından kararlaştırılacak yeni ücret tarifesini bekliyor. Cuma günü Federal hükümet tarafından yeni maaş miktarları belirlenerek kararlaştırılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.