Almanya’da milletvekili, bilim adamı, gazeteciler ve barış yanlılarından oluşan 50 şahsiyet, Suriye ile ilişkilerin yeniden başlamasını istedi

  • 09 Haziran 2015
  • 726 kez görüntülendi.
Almanya’da milletvekili, bilim adamı, gazeteciler ve barış yanlılarından oluşan 50 şahsiyet, Suriye ile ilişkilerin yeniden başlamasını istedi

Almanya’da milletvekili, bilim adamı, gazeteciler ve barış yanlılarından oluşan 50 şahsiyet Suriye ile diplomatik ilişkilerin yeniden başlaması ve uygulanmakta olan ekonomik yaptırımlara biran önce son verilmesini talep ettiler.

Almanya’da Karen Yeni Hayat gazetesinde dün Gazeteci Karen Loakveld imzasıyla yayınlanan haberde, Almanyalı 50 şahsiyetin, Suriye ile diplomatik ilişkilerin tekrar başlaması ve uygulanmakta olan ekonomik yaptırımların sonlandırılması çağrısının altına imzalarını attıklarını aktardı.

Almanya ve Avrupa Birliğinin Suriye kriziyle ilgili aracı rolünü gözden geçirmeleri gereğine dikkat çekilen çağrıda, Suriye halkına dayatılan zulüm ve açlığın sonlandırılması gereğinin altı çizildi.

ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye karşı 4 yıldır süren bir savaşa öncülük yaptıklarının ifade edildiği çağrı beyanında, ABD ve müttefiklerinin desteği ile Türkiye, Ürdün ve diğer ülkelerde kurulan terörist eğitim kamplarının ölüm, yıkım ve yağmadan başka bir şey üretmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

Hatırlanacağı üzere Gazeteci Lokaveld, geçtiğimiz günlerde Avrupalı şahsiyetlerle birlikte Şam’ı ziyaret etmiş geçtiğimiz Perşembe günü de bu ziyareti noktalamışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.