Almanya’da Yaşayan Filistin’li Uzmanlar Filistin’e Alternatif Enerji İçin Çalışmalara Başladı…

  • 02 Aralık 2014
  • 1.011 kez görüntülendi.
Almanya’da Yaşayan Filistin’li Uzmanlar Filistin’e Alternatif Enerji İçin Çalışmalara Başladı…

Almanya’da ikamet eden bir grup Filistinli uzman, Filistin’de ve özellikle de Gazze’de yaşanan elektrik sorununa çözüm için alternatif enerji bulmak üzere kollarını sıvadı.

Değişik alanlarda uzman olan bir grup Filistinli Gazze’deki elektrik sorunu için yol haritası çizmeye ve bölgenin durumunu da gözönünde bulundurarak adımlar atmaya hazırlanıyor.

Girişimciler, bu projeleriyle en azından şahsi ihtiyaçları karşılayacaklarını, yakılan mumlarla sönen ocakların önüne geçeceklerini ifade ettiler.

Girişimci grubun içinde yer alan alternatif enerji uzmanı Dr. Mervan Radi, bölgede alternatif enerji olanakları olduğuna dikkat çekerek, güneş, rüzgâr ve başka kaynakların olduğunu söyledi.

Güneşin yıl boyu Gazze’de yüzünü göstermesinin Gazze’yi güneş enerjisi konusunda en müsait yerlerden biri haline getirdiğine dikkat çeken Dr. Radi, vatandaşların alternatif güneş enerjisine yönelmesini teşvik edeceklerini ifade etti.

Alternatif enerji konusunda Almanya’da yeterli uzman Filistinli olduğunu belirten Radi, Filistin’in bunlardan istifade edebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.