Amano Tahran’a geldi

  • 29 Ekim 2017
  • 1.283 kez görüntülendi.
Amano Tahran’a geldi

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Yukio Amano, İranlı yetkililerle görüşmelerde bulunmak için bu sabah Tahran’a geldi.

İRNA’nın haberine göre, Amano bugün İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı ve İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Ali Ekber Salihi ile görüşecek.

Amano’nun bu ziyareti, UAEK ile İran İslam Cumhuriyetinin ilgili makamları arasında nükleer anlaşma KOEP’le ilgili olarak yapılan işbirliğinin son durumunu incelemek üzere gerçekleşiyor.

Amerikan yönetimi tarafından Kapsamlı Ortak Eylem Planı konusunda yapılan seviyesiz açıklamalar ve bu anlaşmanın bozulmasına dair çabalara rağmen gözlemcilerin ve araştırmacıların çoğu UAEK genel müdürünün Tahran’a ziyaretini nükleer anlaşmanın güçlendirilmesi konusunda önemli olarak değerlendiriyorlar.

Amano’nun İran ziyareti eşiğinde, İran Atom Enerjisi Kurum sözcüsü Behruz Kemalvendi, Amano’nun İran ziyaretinin hedefi ve programı konusunda yaptığı açıklamada, ”İranlı yetkililer, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri ile dönemsel olarak nükleer anlaşma, NPT ve Ek protokol gibi bazı konularda görüşmektedirler” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.