Amerika, dünya kamu oyunu Kudüs meselesinden saptırmaya çalışıyor

  • 16 Aralık 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Amerika, dünya kamu oyunu Kudüs meselesinden saptırmaya çalışıyor

Yemen Ensarullah Hareketi’nin üst düzey bir yetkilisi Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki suçlamalarından asıl amacın dünya kamu oyunu Kudüs meselesinden saptırmak olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Washington’da bir askeri üste füze parçalarını gösteren muhabirlere gösterin ABD’nin BM Daimi temsilcisi Nikki Haley, Yemen ordusu tarafından Kasıl ayının başında Riyad’a fırlatılan füzenin parçalarını göstererek bu parçaların İran’ın Yemen Ensarullah güçlerine füze sağladığının kanıtı olduğunu iddia etmişti.

Mehr Haber ajansının bildirdiğine göre Yemen Ensarullah Hareketi’nin üst düzey yetkilisi Abdul Melik el-Aceri attığı bir twitte, Amerika tarafından, Yemen ordusunun Arabistan’ın başkenti Riyad’a attığı füzenin İran yapımı olduğu yolundaki iddianın, gerçekte dünya kamu oyunun Kudüs meselesinden saptırılmasına yönelik sinsi bir girişim olduğunu belirterek, Husilerin İran tarafından donatıldığına dair Amerika’nın elinde hiç bir kanıtın bulunmadığını söyledi.

Bu suçlamalar öyle bir ortamda yapılmakta ki İran ile yapılan nükleer anlaşma, seçim kampanyası döneminden bu yana ABD Başkanı Donald Trump’ın en çok itiraz ettiği konulardan biri olarak dikkati çekmekte.

Göreve geldikten sonra da birçok konuşmasında İran ile nükleer anlaşmayı “ABD tarihinde yapılmış en kötü anlaşmalardan biri” olarak niteleyen Trump, Tahran konusunda sert adımlar atacağı mesajını vermiş ve son olarak da Kudüs’ü işgal rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyete tanıdığını ilan etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.