Amerika halkı Trump’ı protesto etti

  • 19 Şubat 2019
  • 1.676 kez görüntülendi.
Amerika halkı Trump’ı protesto etti

Amerika halkı bu ülkenin popülist Başkanı Donald Trump’ın Meksika sınırına duvar örmek için gücünü sui istifade ederek olağanüstü hal durumu ilan etme kararını protesto etti.

IRNA’nın haberine göre, Amerika’nın Washington ve Şikago gibi birçok kentinde sosyal aktivistler Pazartesi günü ülkenin güney sınırlarında olağanüstü hal durumu ilan etmesini protesto ettiler.

Amerikalı protestocular “Trump’ı atın”, “çakma olağanüstü hal durumu” gibi sloganlar atarak ABD Başkanı Trump’ın bu kararını gücünü kötüye kullanmak ve kongrenin yetkilerini sui istifade etmek şeklinde yorumladılar.

Bundan önce ABD kongresi Meksika sınırına duvar örülmesi için hükümete 1.4 milyar dolar vermeyi kabul etmişti, ancak Trump bu duvarın inşaatı için 5.6 milyar dolara ihtiyacı olduğunu savunuyor.

Bu arada beyaz saray ve kongre arasında söz konusu duvarın inşaatı için gerekli olan bütçe üzerinde yaşanan anlaşmazlık, federal hükümetin bir bölümünün zorunlu tatile girmesine ve en az 800 bin devlet memurunun 35 gün boyunca işsiz kalmasına yol açmıştı.

Amerika’da yapılan anketler ise halkın büyük bir bölümü federal hükümetin tatile girmesinden Trump’ı sorumlu tuttuğunu gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.