Amerika, İran devleti ile halkının arasını bozmak istiyor

  • 11 Kasım 2015
  • 859 kez görüntülendi.
Amerika, İran devleti ile halkının arasını bozmak istiyor

Ordu İnanç ve Siyasi Kurumu Başkanı, “Bugün Amerika, KOEP’den sonra siyasi ve kültürel alandan sızarak devlet ile halkı birbirinden ayrı düşürmek istiyor” dedi.

İran Ordusu İnanç ve Siyasi Kurumu Başkanı Hüccetülislam Muhammedali Al-i Haşim bugün İran’ın kuzeydoğusunda yer alan Meşhed şehrinde bir konuşma yaptı.

Al-i Haşim burada yaptığı konuşmada, Amerika ve istikbarın Kapsamlı Ortak Eylem Planı’ndan sonraki dönemde kültürel ve siyasi cephelerden sızarak devlet ile halk arasını bozmak istediklerini dile getirdi.

Dünya sulta sisteminin İran devletini zayıflatarak KOEP’yi siyasi amaçları doğrultusunda kullanmak istediğini söyleyen Al-i Haşim, “Düşmanın ekonomik alandaki yöntemlerinden birisi, ülkede altyapılar oluşturmaktır” diye açıkladı.

İslam İnkılabı’ndan 37 yıl geçtiğini aktaran Al-i Haşim, “Geçen bunca yılda müstekbir devletler halkımızın İslami inançlarını değiştirmeyi güdüyordur” diye konuştu.

Düşmanın asıl hedefleri arasında gençlerin dini inançlarını değiştirmek olduğunun altını çizen Al-i Haşim, “Düşman ayrıca kültürel ve toplumsal dokumuzu değiştirerek kendi ürünlerini bize satmayı ve ülkenin kritik konumlarında karar verici mercilerde etki bırakmak istiyor” açıklamasında bulundu.

Düşmanın diğer amaçları arasında halkı İslam İnkılabı değerlerinden uzaklaştırmak olduğunu dile getiren Al-i Haşim, “Onlar Batı’nın desteklediği ağların İran’da aktifleşmesini istiyor. Buna karşın da düşmanın komplolarını tanıyarak halkı gerektiği zaman uyandırmak lazım” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.