Amerika İran’a karşı hasmane iddialarını tekrarladı

  • 19 Ocak 2018
  • 1.096 kez görüntülendi.
Amerika İran’a karşı hasmane iddialarını tekrarladı

Amerika’nın BM temsilcisi yine İran’a karşı hasmane tutumunu tekrarlayarak, Tahran’ın BMGK’nin nükleer programla ilgili bildirisini ihlal ettiğini iddia etti.

BM interet sitesinin haberine göre Amerika temsilcisi Nikki Haley dün BMGK’nin dünkü oturumunda İran’ın Güvenlik Konsey’in nükleer program ile ilgili bildirilerini ihlal etme konusunda açıklama yapması gerektiğini, fakat bunun ise nükleer anlaşmanın feshedilmesi anlamında olmadığını söyledi. Nikki Haley ayrıca Amerika’nın yine de Bercam nükleer anlaşmasına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Amerika’nın Bercam ile ilgili İran ihlallerinin iddialarına rağmen anlaşmayı denetlemekle görevli tek resmi merci olan UAEA, şimdiye kadar 9 kez İran’ın anlaşmaya bağlı kaldığını raporlarında onaylamıştır.

İran ve BMGK daimi üyeleri olan Fransa, Britanya, Rusya, Çin ve Amerika ile Almanya’dan oluşan 5+1 arasında imzalanan Bercam nükleer anlaşması ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi fakat Amerika anlaşmanın taraflarından biri olarak sürekli Bercam sürecini sabotaj etmeye çalışıyor.

Amerika başkanı Donald Trump her zaman Bercam nükleer anlaşmanın diğer taraflarına rağmen Bercam nükleer anlaşmasını korkunç nitelerken feshedilmesini istemiştir, fakat dünya Amerika başkanının bu hasmane tutumuna karşı muhalefet ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.