Amerika, İran’dan Levinson’un bulunması için yardım talep etti

  • 13 Şubat 2016
  • 835 kez görüntülendi.
Amerika, İran’dan Levinson’un bulunması için yardım talep etti
Amerikan seneto meclisi üyeleri bir kararname yayınlayarak İran’dan Robert Levinson’un kurtarılması için yardım talebinde bulundu.

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre Amerikan senatörleri dün oy birliği ile bir kararname çıkararak İran’dan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI çalışanı Robert Levinson’un bulunması için yardımda bulunmasını istediler.

Bu kararnamenin Demokrat senatör Bill Nelson ile Cumhuriyetçi senatör Marko Robia tarafından hazırlanmıştı. Bu kararnamede İran devletinden insani bir girişim olarak Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI çalışanı Robert Levinson’un kaybolması meselesiyle ilgili araştırma yapması ve bu kişinin bulunması için ABD hükümetine yardımcı olmasını istemiştir.

Benzer bir tasarı da Amerikan temsilciler meclisinde ele alınarak görüşülmekte olduğu bildirildi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI çalışanı Robert Levinson 2007 tarihinde Amerikan casusluk teşkilatı NSA’dan aldığı özel bir görevle İran’a gönderilmiş ama bir daha geri dönmemiştir ve o tarihten şimdiye kadar Levinson hakkında hiç bir bilgi elde yoktur.

Kaybolduktan sonra onun hakkında bir kaç fotoğraf yayınlanmış ve fotoğrafta Levinson Guantanomo mahkumlarının giydiği elbiseler giydiği görülüyordu. Amerikalı yetkililer Levinson’la ilgili yayınlanan resim ve ses kayıtlarından yola çıkarak bunların Pakistan veya Afganistan’da hazırlandığını belirtmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.