Amerika, İran’ın dış siyaseti karşısında güçsüzdür

  • 27 Nisan 2016
  • 887 kez görüntülendi.
Amerika, İran’ın dış siyaseti karşısında güçsüzdür

Amerikan eski dışişleri bakanı ve milli güvenlik eski danışmanı, Amerikanın güçsüzlüğü karşısında İran’ın dış siyasetinin her zaman etkileyici ve gerçekçi olduğunu itiraf etti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Amerikan eski dışişleri bakanı ve milli güvenlik eski danışmanı Condoleezza Rice, İran’ın kendi dış siyasetinde gerçekçilik esasına uygun olarak hareket eden ve kesinlikle kendi düşmanları ve rakiplerinden farazi bir görünüm oluşturmayan tek ülke olduğunu bildirdi.

Rice, Beyaz Saray’ın dış siyasette bir çok hallerde hep hayalcilik peşinde olduğunu, teori ortaya koyduğunu ve bunun ise Amerika’nın bir çok hususta ciddi krizlerle karşılaşmasına sebep olduğunu belirtti.

İranlı devlet ve siyaset adamlarının Amerikalıların tasavvurlarının ötesinde akıllı olduklarını belirten Amerikan eski dışişleri bakanı ve milli güvenlik eski danışmanı ayrıca İran’ın muhtelif sahalardaki ilerlemelerinin göz kamaştırıcı olduğunu, oysa Beyaz Saray’ın böyle bir durumda İran’da hiç bir değişim oluşturamadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.