Amerika Koalisyon Uçakları Teröristlerin Konvoylarını Hedef Almıyor

  • 31 Ekim 2016
  • 1.165 kez görüntülendi.
Amerika Koalisyon Uçakları Teröristlerin Konvoylarını Hedef Almıyor

Iraklı bir komutan Amerika Koalisyon kuvvetlerinin Musul’dan çıkan ya da Rakka’dan Musul’a giren teröristlerin konvoylarını hedef almadığını ve bu koalisyonun teröristlerin mevzilerine düzenlediği saldırıların etkili olmadığını vurguladı.

Irak Seyyid’üş Şüheda Tugayları medya sorumlusu Hasan Abdülhadi Tesnim Habere verdiği röportajda, Irak kuvvetlerinin Musul şehrine doğru ilerleyişini başarılı olarak değerlendirerek bu konu hakkında şunları söyledi: ‘Cumartesi günü sabah saat 7’de El-Kayyare’de toplanan Gönüllü Halk Güçleri operasyonlarına başladı ve Silahlı Kuvvetler Komutanlığına Musul’un batı bölgelerini teröristlerden temizleme sözü verdi. Seyyid’üş Şüheda Tugayları Genel Sekreteri de Haşd El-Şabi kuvvetleri komutanı Ebu Mehdi Mühendis ve Hadi El-Amiri’nin yanında yer aldı ve operasyon kuvvetlerinin ilerleyişini takip etti.

Haşd El-Şabi’nin bu operasyonlardaki asıl amacı, teröristlerin Irak ve Suriye arasındaki destek ve irtibat yollarını kesmektir. Allah’ın yardımı ile Gönüllü Halk Güçleri operasyonların ilk gününde daha önce belirlenmiş olan hedeften 35 kilometrekare daha fazla ilerlemeyi başarmıştır. Bizim kuvvetlerimiz Musul’a girmeyecektir ve Haşd El-Şabi’nin sorumluluğu sadece Irak ve Suriye arasındaki teröristlerin yardım ve irtibat yollarını kesmektir.

Haşd El-Şabi’nin operasyon bölgesi Rakka ve Musul arasındaki bölgeler ve aynı zamanda Talafer ve El-Kayyare bölgeleridir. Bizim kuvvetlerimiz El-Kayyare’den El-Melhebiye bölgesine doğru hareket ettiler ve El-Cayeb, Sen El-Zuban ve Ayn El-Ceheş olmak üzere çeşitli bölgeleri kurtardılar. Gönüllü Halk Güçlerinin ilerleyişi aynı şekilde devam ediyor ve IŞİD’liler bu operasyonlar karşısında direniş gösteremiyor. Gönüllü Halk Güçlerinin karşı karşıya olduğu tek konu bomba döşenmiş evlerdir ve mühendisler bu evlerdeki bombaları etkisiz hale getirmektedir.

Ordu ve Federal Polisin operasyon bölgelerinde, teröristler kuvvetlerini güçlendirmeye çalışmaktadır ama onların kuvvetleri hatta şehir merkezinde bile kendilerine olan güvenini kaybetmiştir. Ordu ve Federal Polis, Hamdaniyye ve Teklif eksenlerinde ve diğer eksenlerde ilerleyişine devam etmektedir. Peşmerge kuvvetlerinin operasyon ekseni maalesef bu kuvvetlerin komutanlarının tedbirsizliği nedeniyle ilerleyişin yavaşlaması ile karşı karşıyadır. Onların güçlü taktiklere ihtiyacı vardır ve maalesef haddinden fazla uluslararası koalisyona güvenmektedirler.

Diğer eksenlerde Irak kuvvetleri önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Irak kuvvetleri çok sayıda IŞİD teröristini öldürmüş, Hamdaniyye, Batla, Teklif, Şura ve diğer bölgeler olmak üzere çeşitli bölgeleri başarıyla kurtarmıştır. Ordu uçakları çok iyi bir şekilde Irak kuvvetlerini desteklemektedir ve Federal Polis, Musul’a doğru önemli ilerlemeler kaydetmiştir ve Musul şehrine ulaşmaya ve şehre girmeye çok az kalmıştır.’

Seyyid’üş Şüheda Tugayları Medya Sorumlusu, Musul’u kurtarma operasyonlarına katlan Haşd El-Şabi kuvvetlerinin sayısı hakkında şunları söyledi: ‘ Musul’u kurtarma operasyonlarına katılan Haşd El-Şabi kuvvetlerinin sayısı hakkında kesin bir bilgiye sahip değilim ama yaklaşık 50 bin civarında kuvvetin Musul operasyon bölgesinde bulunduğunu tahmin ediyorum ama tabi bu kesin bir bilgi değildir.’

Hasan Abdülhadi, Amerika liderliğindeki koalisyonun Musul’da teröristlerin mevzilerine saldırısı hakkında şunları söyledi: ‘Uluslararası Koalisyon kuvvetleri Musul’dan çıkan ve Rakka’dan Musul’a giren teröristlerin konvoylarını hedef almıyor ve bu kuvvetlerin teröristlerin mevzilerine düzenlediği saldırı etkili değil ve onlar sadece operasyonlara katıldıklarını kanıtlamak istiyorlar. Iraklılar, Federal Polise, orduya, terörle mücadele kuvvetlerine ve Haşd El-Şabi’ye güvenmektedir.

Kuvvetlerimizden edindiğimiz bilgilere göre, birçok mülteci aile Haşd El-Şabi’ye sığınmış durumdadır ve çeşitli bölgelerde bazı insanlar bu kuvvetleri neşe ile karşılamakta ve IŞİD’lilerin ailelerine yaptığı davranışları şikâyet etmektedir. Allah’ın yardımı ile Haşd El-Şabi, ordu ve Federal Polis operasyonların başarılı olması için elinden geleni yapmaktadır.

IŞİD, Irak kuvvetlerinin ilerleyişine engel olmak için birçok petrol kuyusunu ve kükürt deposunu ateşe vermiştir ama Allah’ın izni ile ordunun ilerleyişi aynı şekilde devam etmektedir ve mühendisler IŞİD’in uçurduğu köprüleri yeniden inşa etmektedir.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.