Amerika, Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar getirdi

  • 19 Temmuz 2018
  • 1.544 kez görüntülendi.
Amerika, Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar getirdi

Amerika dışişleri bakanı, Kuzey Kore ile nükleer anlaşma sağlanmasının zaman alabileceğini ve bu süre içinde yaptırımların aynen devam edeceğini bildirdi.

Reuters’in bildirdiğine göre ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo, bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Piyong Yong yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ayrıntılarına girmeksizin, önlerinde yapılması gereken çok girişimlerin bulunduğunu ve bunlardan bazılarının daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu ama bu girişimlerin tümünün yaptırımlar gölgesinde süreceğini bildirdi.

Pompeo, Kuzey Kore’den Amerikalı askerlerin cenazelerinin teslim alınacağı tarihe de temasla, ilk grup asker cenazesinin önümüzdeki iki hafta içinde alınacağını ve bu meselenin askerlerin aileleri açısından büyük önem taşıdığını bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore  lideri Kim Jong-un arasında geçen ay Singapur’da yapılan   zirve sonrasında, Kore Savaşı’nda hayatını kaybeden ABD askerlerinin naaşlarının iade edileceği açıklandı.

1950-53 yıllarında Kuzey Kore ve Güney Kore arasında meydana gelen iç savaş,  önce ABD ve müttefiklerinin daha sonra da Çin Halk Cumhuriyeti’nin katılmasıyla uluslararası bir boyut kazanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.