Amerika nükleer anlaşmayı yırtarsa biz onu ateşe veririz

  • 15 Haziran 2016
  • 927 kez görüntülendi.
Amerika nükleer anlaşmayı yırtarsa biz onu ateşe veririz

İslam İnkılabı Rehberi, “Amerika nükleer anlaşmayı ihlal edip belgesini yırtarsa biz onu ateşe veririz” dedi.

 İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei dün öğleden sonra üç erk başkanları, yetkililer, devlerin icrai sorumluları, muhtelif kurumların üst düzey müdürleri ve siyasi, sosyal ve kültürel aktivistleri Kabul etti.

İmam Ali Hamanei bu görüşmede yaptığı konuşmada temel yeteneklerin artırılmasının, ülke ve halkın iktidar ve masuniyetine sebep olacağını belirterek, “Ekonomik durgunluk ve işsizlik gibi iki temel sorunun çözümü için gerekli planlama ve önceliğin belirlenmesi direniş ekonomisinin tahakkuku için hareketin hızlandırılmasını daha da artıracaktır” dedi.

Konuşmasının ilk başında mübarek Ramazan ayının manevi ortam ve atmosferinden daha fazla yararlanılması tavsiyesinde bulunan İslam İnkılabı Rehberi bu mübarek ayda okunması gereken bazı duaları hatırlatarak, “Bazı Ramazan ayı dualarında günahlardan kurtarılması talep edilmiştir, Allah muhafaza yetkililer eğer bu günahlara düşecek olurlarsa tüm ülke ve toplum ondan zarar görür” dedi.

Bu günahlardan kurtulmanın tek yolunun ise takvalı olmak ve insanın kendi ameline dikkat etmesi olduğunu belirten İslam İnkılabı Rehberi konuşmasının devamında bir takım güncel konulara değinerek, ülkenin şimdiki kesitte çok kritik ve özel şartlarda bulunduğunu belirtti ve “Şimdiki kesitin başlıca özelliklerinden biri yetkililerin, inkılabın ilk dönemlerinin aksine ülkenin büyük kapasitesini daha iyi bilmeleri ve mevcut imkan ve yetenekler konusunda daha detaylı doyurucu tam bilgiye sahip olmalarıdır. Mevcut dönemin daha hassas olmasına sebep olan şartlardan bir diğeri ise İslam cumhuriyetine karşı aleni özel bir düşman’ın var olmasıdır ki bu devletler arasında var olan anlaşmazlıkların çok üstündedir” dedi.

Bu düşmanlığın ana nedeninin İran İslam Cumhuriyetinin eşsiz bir model ve gelişmesi olması olduğunu hatırlatan İslam İnkılabı Rehberi konuşmasını şöyle sürdürdü: “İslam nizamı, İslami düşünce ve amel temelleri üzerine müstekbirlik, zulüm, ayrımcılık ve zorbaca siyasetlere karşıdır ve tüm baskılara rağmen bölge ve uluslararası alanda onun kudret ve etkinliği gittikçe artmakta ve derinleşmekte ve zuhur etmekte olan yeni bir kudret olarak müstekbir güçlerin zulme dayalı çıkarlarını tehlikeye düşürmüş bulunmaktadır. Düşman’ın planı ve konumu İslam cumhuriyetinin kudret ve yeteneklerini yok etmektir ve bunu başaramadığı durumda ise ona engel olmaya çalışmaktır.”

İmam Ali Hamanei, düşmanın planlarına karşı koymanın tek yolunun ise kapasitelerin sahih ve uygun olarak kullanılması, ülkenin kudret ve iktidarının her geçen gün daha da artırılması olduğunu belirterek ülkenin temel ve asıl imkanlarına değindi.

Düşman’ın başında Amerika’nın olduğu müstekbirlik şebekesiyle yine başında yapay Siyonist İsrail rejiminin bulunduğu “Siyonist şebeke”den ibaret olduğunu belirten İslam İnkılabı Rehberi karşı tarafın kesinlikle kendi düşmanlığını gizlemediğini hatırlatarak şöyle dedi: “Dışişleri bakanının bundan birkaç gün önce mecliste Amerika’nın tutumunun değişmediği yolundaki açıklaması tamamen doğru ve yerinde bir açıklamadır, Bugün Amerikanın yapısı Reygan dönemindeki Amerika’nın yapısıyla aynıdır ve demokratlarla Cumhuriyetçiler arasında hiçbir fark da yoktur. Bazıları, bizim Amerika ile anlaşabileceğimizi ve sorunları halledebileceğimizi zannediyorlar oysa bu yanlış bir düşünce ve bir vehimden ibarettir” dedi.

Mantık olarak İran İslam Cumhuriyetinin kesinlikle Amerikan hükümetinin muhabbetine muhatap olamayacağını belirten İslam İnkılabı rehberi, Amerikalıların davranışlarının her zaman kötü ve inat üzerine olduğunu bunun için de İran Amerika arasındaki meselelerin bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu, görüşmeler yoluyla %50, %50 şeklinde çözümlenebileceği düşüncesinin gerçek dışı ve yanlış bir düşünce olduğunu belirtti.

Amerikalıların asıl sorunu İran İslam Cumhuriyetinin varlığı olduğunu ve bunun da görüşmeler ve ilişki ile çözümlenemeyeceğini, çünkü İslam’dan kaynaklanan iktidar ve bağımsızlığın müstekbirlik için kabul edilemez olduğunu belirten İmam Ali Hamanei, Amerika açısından uzlaşmak demek tutum ve ilkelerden vazgeçmek demektir. Bu vazgeçmenin ise bir sınırı yoktur, nitekim şimdi görüldüğü gibi nükleer meseleden sonra füze meselesini gündeme getirdiler, füzeden sonra da sıra insan haklarına, anayasayı kollama konseyine, ardından Velayeti Fakih’e ve sonunda da anayasaya ve İslam’ın egemenliğine gelecek. Bunun için İslam cumhuriyetinin Amerikalılar ile uzlaşabileceği düşüncesi yanlış bir düşüncedir” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, Amerikalıların İran’a karşı davranışının her zaman çok kötü ve inatçı olduğunu bildirerek, Amerikalıların KOEP anlaşması konusunda da kendi taahhütlerinin önemli bir bölümünü yerine getirmediklerini söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bugün öğleden sonra üç erk başkanları, yetkililer, devlerin icrai sorumluları, muhtelif kurumların üst düzey müdürleri ve siyasi, sosyal ve kültürel aktivistleri kabul ederek yaptığı konuşmada temel yeteneklerin artırılmasının, ülke ve halkın iktidar ve masuniyetine sebep olacağını belirterek, “Ekonomik durgunluk ve işsizlik gibi iki temel sorunun çözümü için gerekli planlama ve önceliğin belirlenmesi direniş ekonomisinin tahakkuku için hareketin hızlandırılmasını daha da artıracaktır” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.