Amerika Suriye’ye askeri teçhizat göndermeye devam ediyor

  • 27 Ekim 2019
  • 883 kez görüntülendi.
Amerika Suriye’ye askeri teçhizat göndermeye devam ediyor

Amerika’nın batı Asya ve özellikle Suriye’den askeri terörist güçlerini geri çekeceği iddialarına rağmen haber kaynakları Amerika’nın bu bölgedeki terörist güçlerini takviye etmekte olduğunu duyurdular.

Military Time sitesinin bildirdiğine göre Trump askeri güçlerini Asya’nın batısında çekeceğini iddia etmesine rağmen, Amerika liderliğinde sözde IŞİD ile mücadele koasliyon güçlerinin 2014 yılında Musul ve Rakka’nın kurtuluş operasyonundan bile daha fazla askeri teçhizat ve lojistik desteği 2019 yılında Suriye ve Irak’a gönderdiğini duyurdu.
Söz konusu sitenin haberine göre Amerika ordusu sadece 2019 yılında uçaklarla en az 452 ton askeri teçhizat Irak ve Suriye’ye göndermiştir.
Afganistan’da da Pentagon’un en az 2 bin işgal askerini geri çekmesi iddiasına rağmen 2019 yılında en az 122 ton askeri teçhizat ve Lojistik destek Afganistan’a gönderdiği belirtiliyor.
Trump geçen ay Mine Sota eyaletinde bir seçim mitinginde yaptığı açıklamada Amerika’nın Afganistan’da kısa süre kalmasının planlandığını fakat hali hazırda 19 yıldan beri orada olduklarını ve artık askerlerini eve geri getirme zamanı geldiğini söylemişti. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.