Amerika Suriye’ye füze saldırısı için bahane peşinde

  • 14 Mart 2018
  • 1.231 kez görüntülendi.
Amerika Suriye’ye füze saldırısı için bahane peşinde

Rusya Genelkurmay Başkanı, teröristler ABD’nin askeri saldırısına bahane yaratmak için Doğu Ğuta’da kimyasal silah provokasyonu hazırlıyor

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov Şam’ın ABD tarafından herhangi bir saldırıya maruz kalması ya da Suriye’deki Rus güçlerin tehlike altında olmaları durumunda Rusya’nın karşılık vereceğini belirtti.

Gerasimov bugün yaptığı basın açıklamalarında; Şam kırsalı Doğu Ğuta’da bulunan radikal teröristlerin, ABD’nin Şam’a askeri bir saldırısına bahane yaratmak için kimyasal saldırı provokasyonu hazırladıklarını vurguladı.

Gerasimov, planlanan sahte saldırının kurbanları gibi gösterilmeleri amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinden kadın, çocuk ve yaşlı kişilerin Doğu Guta’ya götürüldüğünü söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov kendilerini ‘yardım örgütü’ olarak tanımlayan Beyaz Miğferler üyeleri ve film ekipleri, uydu vericileri ve kameralar ile sahte saldırının düzenleneceği yere gitti.

Gerasimov ABD’nin Doğu Ğuta’da radikal teröristlerin kimyasal silah saldırısında bulunmaları ve bu saldırıdan Suriye ordusunu sorumlu tutup suçlamalarda bulunmayı planladığını belirtti.

Rus Genelkurmay Başkanı, önceki gün Doğu Guta’nın Efteris Beldesinin radikal teröristlerden kurtarılması ardından beldede yapılan tarama operasyonunda kimyasal mühimmat üretimi amacıyla kullanılan bir atölye bulunmasının da radikal teröristlerin sahte saldırı planını doğruladığını da ekledi.

Suriye’de bulunan Rus güçlerin herhangi bir saldırı ya da tehlikeye maruz kalmaları halinde Rusya’nın Rus silahlı kuvvetlerin füze saldırıları ya da saldırganlara karşı koyacaklarının altını çizen Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov; bunun tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, Şam’daki resmi kurumlar ile Suriye ordusuna ait binalarda Rus askeri danışmanlar, Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaştırma merkezinden yetkililer ve Rus askeri polis görevlilerinin yer aldığını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.