Amerika Uçakları Rakka’da Onlarca Sivili Öldürdü

  • 26 Nisan 2017
  • 1.305 kez görüntülendi.
Amerika Uçakları Rakka’da Onlarca Sivili Öldürdü

Birleşmiş Milletler, Amerika Koalisyon Uçaklarının Rakka’ya düzenlediği saldırılarda onlarca sivilin öldürüldüğünü ve bu şehirdeki insani kriz konusunda endişe duyduklarını vurguladı.

Birleşmiş Milletler, Amerika Koalisyon uçaklarının hedefi altında olan Rakka şehrinin durumu hakkında endişe duyduklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde şehirde yaşayan onlarca sivil bu saldırılarda hayatını kaybetmişti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın toplantısında şu ifadelerde bulundu: ‘Biz Rakka şehrinde yaşayan 400 binden fazla kişinin güvenlik durumundan çok endişe duyuyoruz.

Rakka şehri kırsalında askeri operasyonların ve aynı zamanda hava saldırılarının devam etmesi, siviller arasında can kaybının artmasına neden oldu ve aynı zamanda hastaneler, okullar, pazarlar ve içme suyu kaynakları olmak üzere bu şehrin alt yapısına zarar verdi.

Yayınlanan raporlara göre, koalisyonun pazar günkü saldırıları boyunca 5’i çocuk 8 sivil hayatını kaybetti ve 2 okul da tahrip oldu. Aynı zamanda haber kaynaklarının açıklamalarına göre, 22 Nisan’da meydana gelen bombardımanda, Rakka’nın 20 kilometre batısında bulunan El-Berde köyü yakınlarındaki mülteci kampına düzenlenen saldırı nedeniyle onlarca sivil hayatını kaybetti ve yaralandı.

Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde çok kötü insani şartlar altında bulunan 39 bin Rakka şehri sakini Cib Eş-Şari kampına göç etti.’

Birleşmiş Milletlerin bu yetkilisinin ifadesine göre, Birleşmiş Milletler Cib Eş-Şari Kampında bazı çocukların öldürüldüğü konusunda bilgi sahibi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.