Amerika ve İsrail Halep’te Teröristleri Destekliyor

  • 11 Ağustos 2016
  • 846 kez görüntülendi.
Amerika ve İsrail Halep’te Teröristleri Destekliyor

Suriye’nin önemli isimlerinden emekli General ve Askeri Uzman Heysem Hassun, tekfirci teröristlerin Halep kentinin doğusunda yeni bir kanal açmak için Amerika ve Siyonist rejim ile işbirliği yaptığını belirtti.

Heysem Hassun basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “el-Fetih örgütünün Halep’i kurtarma operasyonlarına dair yaptığı açıklamalar tamamen propaganda amaçlıdır ve teröristlerin inancını ve azmini kırmamak için yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Halep’te yaşanan çatışmaların sürekli bir hal aldığını belirten Heysem Hassun; “Teröristler geçtiğimiz 10 gün içerisinde ordunun savunma hattına ulaşmayı başarabildiler. Suriye ordusu ise kendisine yeni bir savunma hattı oluşturarak hava operasyonları ile her türlü saldırı ihtimaline karşı hazırlı yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Halep’te boşaltılan askeri karargahlar hakkında açıklama yapan Heysem Hassun; “Karargahın boşaltılması askeri bir hamle olarak nitelendirilmelidir. Geçtiğimiz 5 gün içerisinde söz konusu karargahlar teröristlerin ağır saldırılarına maruz kaldı. Eğitim görmüş özel intihar eylemcilerini kullanarak karargahlara saldıran teröristlere karşı ordunun yapabileceği iki seçenek bulunmaktadır. Ya karargahlarda kalarak saldırılar sonucunda ağır kayıplar vermek ya da yeni bir karargaha geçerek operasyonları yönetmek. Ordu yeni bir karargaha geçerek operasyonların devamlılığını sağlamakla birlikte aynı zamanda teröristlere karşı yeni cephe oluşturmuş durumdadır.” açıklamasını yaptı.

Birçok Türk ve yabancı komutanın Halep’in doğusundaki kuşatmadan kaçmaya başladıklarına dair yapılan haberler açıklık getiren Heysem Hassun “Bunlar sosyal medyada gündeme gelen haberlerdir ve henüz doğrulu kesinleşmiş değildir. Ancak birçok yabancı üst düzey subay ve komutanın ülkemizde teröristler ile işbirliği içerisinde olduğunu biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bizim Halep kuşatmamız sadece Suriye ile alakalı bir durum değildir.” diyen Heysem Hassun Amerika’nın “Suriye Demokratik Güçleri” adında bir grubu desteklendiğini belirterek, “Bu gurup Halep’te vahşi katliamlar gerçekleştiren ve sivillerin kanını döken terörist bir örgüttür. Birçok Amerikalı ve Siyonist subay ve askeri yetkililer Halep’te bu guruplara destek veriyorlar.” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.