Amerika Yemen’de Hangi Silahların Kullanıldığının Cevabını Vermeli

  • 01 Mart 2018
  • 1.098 kez görüntülendi.
Amerika Yemen’de Hangi Silahların Kullanıldığının Cevabını Vermeli

İran’ın Savunma eski Bakanı General Hüseyin Dehgan, General Kasım Süleymani hakkında düzenlenen konferansta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

General Dehgan İran’ın Yemen’e silah gönderdiği iddiaları üzerinden Amerika’nın İran karşıtı kararlarını BM’de onaylamaya çalıştığına dair soruya yanıt vererek; “Amerika, İslam inkılabı aleyhinde konuşan palyaçolardan uluslararası hukuka kadar tüm seçeneklerini İran’a karşı kullanmaya çalışmakta” dedi.

“İslam İnkılabına yönelik Amerika’dan yaptırım ve baskı dışında bir şey beklenemez. Amerika bölgede İran karşıtlığını genişleterek bir taraftan kendi varlığına bölgede gerekçe aramakta ve aynı zamanda silah pazarını elinde tutmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullanan General Dehgan, Amerika’nın BM’den İran karşıtı yasa için onay almaya çalıştığına değinerek “Amerika daha önce Kudüs’ü İsrail rejiminin başkenti ilan ettiği zaman BM ve uluslararası toplumdan destek alamadığı gibi İran aleyhinde de istediği desteği bulamayacak” ifadelerini kullandı.

İran İslam Cumhuriyetinin Yemen’e silah gönderdiği iddialarının asılsız olduğunu yenileyen Savunma eski Bakanı General Dehgan, tüm deniz yollarına hakim olduğunu söyleyen Amerika’nın bu iddiasını ispatlamak zorunda olduğunu belirterek; “Yemen havadan, karadan ve denizden kuşatılmış durumda. Biz bu kuşatmayı kırarak nasıl Yemen’e silah göndermişiz. Amerika bunu kanıtlamalıdır” dedi.

“İran’ın Yemen ile hiçbir hava, deniz ve karar sınırı ve ulaşımı yokken İslam Cumhuriyeti Yemen’e nasıl silah gönderebilsin. Amerika’nın asıl cevaplaması gerek soru mazlum Yemen halkının hangi silahlarla öldürüldüğüdür” ifadelerini kullanan General Dehgan, Amerika’nın kendi katliamlarını örtmek için başka senaryolar peşinde olduğunu söyledi.

Son olarak Suudi Arabistan’ın geçtiğimiz günlerde Yemen’de ki üst düzey askeri yetkililerini ve komutanlarını görevden almasına ilişkin konuşan General Dehgan, Suud rejiminin bu değişikliklerinin Yemen’de etkisi olmayacağını ifade ederek; “Suudiler halen Yemen’de ne olduğunu anlamadılar. Suudi Arabistan tüm askeri üstünlüğüne ve imkanlarına rağmen Yemen’de hiçbir hedefine ulaşamamıştır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.