Amerika Yemen’de teröristlere destek veriyor

  • 13 Ocak 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Amerika Yemen’de teröristlere destek veriyor

Yemen’de Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, Yemen’de teröristlerin Amerika ile bazı bölge ülkelerinin  açık ve tam desteğine sahip olduklarını söyledi.

Abdusselam, Yemen el’Kaide’sinin Amerikan  güvenlik kuruluşları ile bazı bölge ülkelerinin onayıyla kurulduğunu ve Yemen halkının teröristlere  karşı girişimde bulunduklarında, sözkonusu güvenlik ve istihbarat kuruluşlarının Yemen halkının teröristlere yönelik bu girişimlerinden  rahatsız olduklarını ve bunu gizlemediklerini  söyledi.

Amerika ve müttefiki bazı bölge ülkelerinin Yemen’de teröristlerin faaliyetlerini sürdürmesinden yana olduklarını belirten Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü, zira terör örgütünün destekçilerinin, Yemen’in alt yapısının teröristler tarafından yok edilmesi ve böylece sözkonusu ülkelerin Yemen’in siyasi ve diğer alanlarında  etkilerini arttırmalarını hedeflediklerini söyledi.

Abdusselam Yemen’de bazı siyasi grupların teröristlerle ilişkilerinin  olduğunu da ifşa ederken, teröristlerin denizden ve karadan ve hatta  hava yolu kalanıyla Yemen’e geldiklerini ve bazı resmi yetkililerin bu yeşil ışık yaktıklarını söyledi.

Bilindiği gibi Yemen’de  teröristlerin işgalinde bulunan bazı bölgelerin halkın desteğindeki Ensarullah güçlerince geri alınması, bölgede bazı ülkelerin rahatsızlığına neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.