Amerika yine K. Kore’yi tehdit etti

  • 18 Ağustos 2017
  • 1.099 kez görüntülendi.
Amerika yine K. Kore’yi tehdit etti

Amerika savunma bakanı, Washington’un Pyong Yang’a karşı düşmanca siyasetlerinin devamında, yine K. Kore’yi tehdit etti.

İRİB’in bildirdiğine göre James Mattis dün Japonya savunma bakanı Itsunori Onodera, Amerika dışişleri bakanı Rex Tillerson ve Japonya dışişleri bakanı Taro Kono ile 4’lü ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, K. Kore’nin silahlanma programına devam ettiği takdirde ağır askeri tepki ile karşılaşacağı tehdidinde bulundu.

Tillerson ayrıca K. Kore füze denemelerinin derhal durdurulmasını istedi.

Bu arada Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova da dün muhabirlere yaptığı açıklamada, Kore yarım adasında askeri güce başvurmanın büyük trajediye sebep olacağını duyurdu. Zaharova bazı ülkelerin yarımadadaki konunun çözümü için tehdide başvurduğunu, bölgede savaşın başlaması ile ilgili çok tehlikeli açıklamalarda bulunduklarını söyledi. Zaharova Kora yarımadasında askeri seçeneğin büyük bir trajediye sebep olacağını, bölgede bir çok insanın öleceği, ekonomi ve çevre faciasına sebep olacağını belirtti.

Bu arada Rusya’nın BM temsilcisi Vasily Nebenzya da bu konuda yaptığı açıklamada, Amerika ve G. Kore ortak tatbikatının durması halinde bölgedeki gerginliğin azalacağına sebep olacağını söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.