Amerika yine Venezuela’ya yaptırım uyguladı

  • 18 Eylül 2019
  • 10.057 kez görüntülendi.
Amerika yine Venezuela’ya yaptırım uyguladı

Amerika hazine bakanlığı dün Caracas’a yönelik hasmane tutumunun devamında Venezuela ile ilgili 3 kişi ve 16 firmaya yaptırım kararı aldı.

Amerika’nın Venezuela özel temsilcisi ” Elliott Abrams son günlerde yaptığı açıklamada, başkan Trump’ın Venezuela’da ülke cumhurbakşanı Nikolas Maduro’yu devirmek için en ağır baskılara devam edeceğini duyurdu.
Amerika hazine bakanlığı daha önce de bir çok gerçek ve tüzel kişiye Venezuela ile ilişkilerinden dolayı yaptırım kararı almıştı.
Washington Caracas’a karşı düşmanca siyasetleri doğrultusunda son aylarda muhalefete destekle darbe girişiminde bile bulundu.
Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido 23 Ocak tarihinde Amerika’nın desteği ile kendini ülkenin cumhurbakanı olarak ilan etmişti; bu girişim Venezuela’nın yasal hükümeti ve halk açısından Nikolas Maduro’ya yönelik darbe şeklinde değerlendirildi.
İran, Çin, Rusya ve Türkiye ise yaşanan gelişmeler üzerine Venezuela’nın toprak bütünlüğüne ve milli hakimiyetine saygı duyulması gerektiğine vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.