Amerikalı dergi: İran yaptırımları, gücü kötüye kullanmaktır

  • 29 Eylül 2019
  • 851 kez görüntülendi.
Amerikalı dergi: İran yaptırımları, gücü kötüye kullanmaktır

Amerika’da yayımlanan The American Conservative dergisi Washington yönetiminin İran’a karşı uyguladığı iktisadi savaşı bir nevi gücü kötüye kullanmak niteleyerek bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı.

“İran’a karşı iktisadi savaşa son verin” başlıklı bir rapor yayımlayan The American Conservative dergisi, Amerika yönetiminin uluslararası mali şebekeyi kontrol altında tutmaya ve İran ile ticaret yapan özel ve tüzel kişileri, ülkeleri ve firmaları cezalandırmaya çalıştığını belirterek şöyle yazdı:

Trump yönetimi İran’a karşı azami baskı politikası ile İran’a iktisadi kuşatma dayatmıştır, ancak bu uygulama uluslararası yasalara göre savaş girişimidir.

Amerikalı dergi şöyle ekledi:

Gerçekte bizim siyasetimiz 80 milyon nüfusu olan bir ülkeye modern kuşatma dayatıyor ve İran devleti tepki verdiğinde Trump yönetimi şaşırma numarası yapıyor.

The American Conservative dergisi raporunun devamında şöyle yazdı:

Kuşkusuz Trump  yönetiminin İran’a dayattığı iktisadi savaşın ilk kurbanları İran’ın en yoksul kesimi ve özel ilaçlara ihtiyaç duyan hastalardır. Bu savaş bir an önce durdurulmalıdır, zira ancak bu durumda gerçek diplomasiden söz edilebilir.

Amerika devleti 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından BM güvenlik konseyinin kararnamesine aykırı olarak çekildi ve İran milletine en ağır iktisadi yaptırımları dayatmaya başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.