Amerikalı General David Petraeus, İran’ın Askeri Gücü Karşısında Zayıf Olduklarını İtiraf Etti

  • 19 Mayıs 2019
  • 1.077 kez görüntülendi.
Amerikalı General David Petraeus, İran’ın Askeri Gücü Karşısında Zayıf Olduklarını İtiraf Etti

Amerikalı general David Petraeus, İran’ın yeteneklerinin Amerika’nın duygusal bir karar almasına izin vermediğini itiraf etti.

Amerikalı emekli general ve Amerikan Merkezi İstihbarat Kurumu (CIA) eski başkanı Petraus, BBC’ye verdiği demeçte, Amerikalı siyasi liderlerin İran aleyhindeki askeri girişimi sorununda bu ülkenin uyarılarını dikkate alacaklarını inandığını söyledi.

Amerika’nın savaş yanlısı girişimleri, Amerikalı ve müttefiklerinin ve özellikle de Avrupa ülkelerinin tepkilerine neden olmuş bulunuyor.

İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri de, Amerika’nın İran’a yönelik muhtemel her türlü girişimine onu pişman edecek şekilde karşılık vereceğini bildirmekteler.

(Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, 4 gün önce Rus mevkidaşı Lavrov’la görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada İran’la gerginliğe değinmiş ve ABD’nin İran’la savaş peşinde olmadığını söylemişti. Mike Pompeo, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la Rusya’nın Karadeniz kıyısında yer alan Soçi kentinde bir araya geldi. Lavrov’la yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada Pompeo, Washington’ın Tahran’la savaş istemediğini ancak İran üzerinde baskıyı sürdüreceklerini söyledi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.