Amerika’lı gözlemciler: Trump, Tel Aviv’e yaranmak için her şey yapar

  • 07 Aralık 2017
  • 966 kez görüntülendi.
Amerika’lı gözlemciler: Trump, Tel Aviv’e yaranmak için her şey yapar

Bazı Amerika’lı gözlemciler yaptıkları açıklamada, Amerika başkanı Trump’ın Siyonist rejimi hoşnut etmek için bu rejime destek konusunda elinden geleni ardına bırakmadığını söyledi.

İRNA’nın Shin Huwa haber ajansından naklen bildirdiğine göre Hopkins üniversitesi yetkililerinden Daniel Silver bu bağlamda yaptığı açıklamada, Trump’ın başkanlık koltuğuna oturduğu andan itibaren Siyonist rejime sorgusuz sualsiz destek vereceğine dair adımlar atmaya başladığını belirtti.

Trump’ın Kudüs’ü Siyonist rejimin başkenti olarak ilan etmesini eleştiren Silver, “Trump söz konusu girişimle gerilimin azalacağını zannediyor, oysa Amerika başkanının uygulamaları bölgeyi her geçen gün barıştan daha da uzaklaştırıyor”diye kaydetti.

Öte yandan Amerika kongresi etüt merkezi yetkililerinden Dan Muhafi, bu bağlamda yaptığı açıklamada, “Trump’ın Amerika büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı, barışı sarsacaktır”ifadesini kullandı.

Brookings müessesesi yetkililerinden Darl West ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Trump’ın Filistin karşıtı tutumunun tehlikeli bir girişim olduğu ve tüm bölgeyi şiddete sürükleyebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.