Amerikalı Psikolog: Trump’ın Hedefi Antiemperyalist Ülkelerde Rejim Değişikliği Yapmak

  • 07 Şubat 2017
  • 1.025 kez görüntülendi.
Amerikalı Psikolog: Trump’ın Hedefi Antiemperyalist Ülkelerde Rejim Değişikliği Yapmak

Amerikalı Psikolog Danies Alter, Donald Trump’ın 7 Müslüman ülke vatandaşlarına yönelik ülkeye giriş yasağını getirmesinin mülteci karşıtlığını tahrik ettiğini kaydederek; “Eğer Trump gerçekten Amerikalıların güvenliğini düşünüyor olsa idi Suudilerin ülkeye girişini yasaklardı” ifadelerini kullandı.

Tesnim Haber Ajansı – Donald Trump’ın Amerikan seçmenine sunduğu vaatleri gerçekleştirdiğini ve bu şekilde İslam ve mülteci karşıtlığını tahrik ettiğini belirten Danies Alter; “Amerika siyasi ve ekonomik çıkarları olan 7 ülkeye vize yasağı getirerek hedef olarak göstermektedir” açıklamasını yaptı.

Trump’ın söz konusu bu yasak ile neyi hedeflediği sorusuna cevap veren Alter, “Amerika içerisindeki beyaz Hristiyanların, ırkçı ve nasyonalist ideolojileri nedeniyle ülkede siyahiler hedef tahtası olmuşlardı. Batı Asya’dan aldıkları miras ile bu kişiler halka açık, umumi birçok yerde kadınlara ve çocuklara saldırıyorlardı. Bu kişilerin hepsi de Amerika’da doğmuş ve büyümüş isimlerdir.” ifadelerini kullanarak Trump yönetiminin aldığı kararda samimi olmadığını ve eğer gerçekten Amerikalıları düşünüyor olsa idi Suudilere vize yasağı getirirdi açıklamasını yaptı.

11 Eylül saldırılarının sorumlusu olarak görülen Suud rejiminin neden Trump’ın yasaklar listesinde olmadığına da değinen Alter; “Trump’ın hedef aldığı ülkeler özellikle Obama döneminde antiemperyalist bir duruş sergileyen ve bağımsız olan ülkeler oldu. Bu nedenle söz konusu ülkelerde rejim değişikliğini hedeflemektedirler. Söz konusu yasaklar listesinde olmayan Suud rejimi gibi diğer İslam ülkeleri ise Amerika’nın müttefiki ve ortağı olarak görülmektedir. Hedef olarak gösterilen ülkelerde tekfirci terör örgütleri desteklenmekte ve kaos ortamı yaratılmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullanan Danies Alter, Amerika’nın Suud rejimini desteklemesinin şaşılacak bir şey olmadığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.