Amerikalı temsilciler İran’a Boeign uçaklarının satışını engellemeyi ele alıyor

  • 08 Temmuz 2016
  • 831 kez görüntülendi.
Amerikalı temsilciler İran’a Boeign uçaklarının satışını engellemeyi ele alıyor

Amerikan Temsilciler meclisinin yan komitesi, Boeing uçak firmasının İran’a satışını engellemeye yönelik bugün incelemelerde bulunacak.

Reuters’in haberine göre, Amerikan Temsilciler Meclisi’nin bugün alacağı muhtemel yaptırım kararının diğer şirketlerin de İran’a uçak satışını etkileyebileceği bildiriliyor.

Amerika’nın sözkonusu komitesi, Amerikan maliye bakanlığınca İran’a uçak satışının yapılabileceğine dair kararı ele alacak.

Bu arada bugün ele alınacak konular arasında İran’ın İthalat ve İhracat Bankası- Saderat Bankası ile ilgili yaptırım konusunun da ele alınması bekleniyor.

Bilindiği gibi Amerikan yönetimi, nükleer anlaşmanın imzalanmasına rağmen, taahhütlerini görmezden gelerek İran’la ilgili yaptırımcı siyasetlerine devam ediyor. Bu arada İran İslam cumhuriyeti de, İran’ın taahhütlerine bağlı kaldığını ama Amerika’nın taahhütlerini çiğnemeye devam etmesi halinde, benzeri girişimde bulunacağı uyarısını yapıyor.

Hatırlanacağı gibi nükleer anlaşmanın imzalanmasından sonra İran’a yönelik ambargoların kısmen kaldırılmasının ardından, Batı ve Avrupa başta olmak üzere İran dünya ülkeleri ve şirketlerinin ilgi odağı olmuş ve bu durum dünya siyonizmi ve emperyalist çevreleri rahatsız etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.