Amerikalı Uzman: İran’ın Fars Körfezi Bölgesindeki Üstün Rolü, İmam Hamaney’in Üstün Zekasından Kaynaklanıyor…

  • 03 Mart 2015
  • 1.115 kez görüntülendi.
Amerikalı Uzman: İran’ın Fars Körfezi Bölgesindeki Üstün Rolü, İmam Hamaney’in Üstün Zekasından Kaynaklanıyor…

Amerikalı bir uzman, İran’ın fars körfezi bölgesindeki üstün rolünün, İmam Ayetullah Hamaney’in deha ve üstün zekasından kaynaklandığını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Amerika dış ilişkiler konseyi enstitüsü üst düzey üyesi Ray Takeyh Washington Post gazetesinde çıkan yazısında, Ayetullah Hamanei’nin dehamsı üstün liderliğinin İran’ı, Fars Körfezinden Akdeniz kıyılarına kadar bölgenin en üstün gücü haline getirdiğini söyledi.

İran lideri, birinci derece stratejik bir düşünürdür diyen Amerikalı uzman, İranlı diplomatların nükleer alanda sağlanacak her türlü anlaşmanın nükleer silahların üretim ve yayılmasını yasaklayan NPT çerçevesinde olması gerektiği üzerinde ısrarcı olduklarını ve NPT konvansiyonunun İran’a barış amaçlı nükleer hak tanıdığını ve İran’ın bu hakkını kullanacağını belirttiklerini yazmıştır.

Amerikalı araştırmacı-yazar, İran’ın kendi tutumunda böylesine iradeli bir tavır sergilemesi karşısında karşı taraf rakiplerinin zayıf bir konumda bulunduklarını ve sürekli fikir değiştirdiklerini bunun ise netice itibariyle İran’ın yararına olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.