Amerikalıların Fars körfezinde hezimete uğradığı günün yıldönümü

  • 07 Ekim 2020
  • 1.538 kez görüntülendi.
Amerikalıların Fars körfezinde hezimete uğradığı günün yıldönümü

Bugün 7 Ekim 2020’ye denk gelen hş. 16 Mehr 1399, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Günü. Bu gün, Amerikalıların Fars körfezinde hezimete uğradığı günün yıldönümü.

8 Ekim 1987’ye denk gelen hş. 16 Mehr 1366 tarihinde İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri komutanlarından şehit Nadır Mehdevi silah arkadaşları ile birlikte iki bot ve bir firkateynle Fars körfezinde Farsi adası çevresinde devriyeye çıktı.

Ancak bu devriye Farsi adasına varmadan önce ABD terör ordusuna bağlık bir adet MS6 Kobra helikopteri İranlı güçlerin komuta merkezindeki radarı hedef aldı. Şehit Mehdevi hemen komutası altında bulunan birliğe misilleme operasyonu yapmasını emretti. Ancak komuta merkezinde bulunan radar sisteminin imha edilmesinin üzerinden henüz bir kaç dakika geçmezken, botlardan biri de Amerikalı terörist askerlerce vuruldu.

Şehit komutan Mehdevi ve silah arkadaşları 15 dakika süren yoğun çatışmanın ardından bir adet Stinger füzesi ile düşmanın bir adet Bell FH-1 süper Kobra helikopterini düşürdü.

Komutan Mehdevi silah arkadaşlarından biri ile birlikte ABD terör ordusuna bağlı helikopterler ateş açtıkları sırada şehit düşen veya yaralanan silah arkadaşlarını sudan çıkarmaya çalışırken 20 dakika süren şiddetli çatışmanın sonunda düşman tarafından esir alındı.

Mehdevi ABD savaş gemisinin güvertesinde defalarca düşman tarafından barbarca işkence edildi ve göğüsü uzun çivilerle delinde ve böylece mazlumane bir şekilde şehit düştü.

Büyük komutan Nadır Mehdevi’nin şehadet günü İran takviminde İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Günü olarak kayda geçti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.