Amerikan yetkili: İran’ın Suriye’deki varlığı yasaldır

  • 29 Eylül 2018
  • 1.296 kez görüntülendi.
Amerikan yetkili: İran’ın Suriye’deki varlığı yasaldır

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İran’ın Suriye yönetiminin daveti üzerine ve yasal olarak bu ülkede bulunduğunu ifade etti.

Jeffrey bununla birlikte, ABD yönetiminin Suriye’deki askeri varlığını, İran güçleri çekilene kadar koruyacağını söyledi.

Bu arada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un “İran askerleri Suriye’de kaldığı sürece Amerikan askerlerinin de bu ülkede kalacağına” dair sözleri üzerinden iki gün geçerken, ABD Savunma Bakanı Müsteşarı ve Genelkurmay üyelerinden biri zımni olarak, Bolton’un bu sözlerini reddederek, Amerika’nın Suriye’deki askeri varlığının “IŞİD ile savaş” üzerine odaklı olduğunu söylediler.

ABD Savunma Bakanı Müsteşarı Robert Carem ve Genelkurmay Başkanlığı’nın üst düzey subaylarından Scut Bnedicet Temsilciler Meclisi Silahlı İşler Alt Komitesi’nin dinleme oturumunda, bir soru üzerine Bolton’un sözkonusu açıklamasını zımni olarak reddettiler.

ABD ve müttefikleri 2014 yılından beri IŞİD ile mücadele bahanesiyle BM’nin kararnamesi ve Suriye yönetiminin izni olmadan bu ülkede yasa dışı olarak bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.