Amerika’nın Afganistan saldırısı protesto edildi

  • 05 Nisan 2018
  • 1.394 kez görüntülendi.
Amerika’nın Afganistan saldırısı protesto edildi

Afganistan’ın Kunduz vilayetinde( hafızlık mezuniyet töreni sırasında bir medreseye) hava saldırısı düzenleyen Amerika’nın, 100’ün üzerinde (öğretmen, öğrenci ve) sivili katletmesi Afgan halkı tarafından protesto edildi.

Tesnim haber ajansına göre,  dün Kunduz kentinde düzenlenen protesto gösterisinde Amerika’nın cinayeti kınandı ve göstericiler hükümetten derhal Amerika’nın saldırısını ele almasını istediler.

Bu arada Afganistan  Meclisi üyeleri de dünkü oturumda Amerika’nın son cinayetine tepki gösterirlerken, yabancıların Afganistan’da müslüman kanı akıttıklarını ve bunun durdurulmasını istediler.

Amerika’nın geçen pazartesi günü Kunduz’a düzenlediği hava saldırısında  içlerinde çocuklar da olmak üzere  onlarca sivil ölmüş ve yaralanmıştı.

Halihazırda Afganistan’da 16’bini ABD olmak üzere 19 binden fazla yabancı asker bulunuyor.

Afgan halkı ve yetkililerinin çoğuna göre, sözde terörizmle mücadele için Afganistan’a operasyon düzenleyen ve bu  ülkede konuşlanan yabancı güçler bu ülkede güvenliği sağlayamadıkları gibi terörizm ve uyuşturucu madde ekimi ve kaçakçılığı ise  dikkat çekici şekilde artış kaydetti.

Öte yandan, Sivillerin Korunması Savunma Grubu (CPAG) adlı bir kuruluşun raporuna göre, Afganistan’da Mart ayı içerisinde meydana gelen olaylarda en az 121 sivil hayatını kaybetti, 322 sivil yaralandı. Ayrıca CPAG, Afgan güçlerini, 17 Mart’ta Nangarhar bölgesindeki bir askeri operasyonda en az 8 sivilin ölümüne neden olmakla suçladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.