Amerika’nın BM eski temsilcisi Nikki Haley: İran ve Çin arasındaki iş birliği anlaşması önemli

  • 14 Temmuz 2020
  • 6.886 kez görüntülendi.
Amerika’nın BM eski temsilcisi Nikki Haley: İran ve Çin arasındaki iş birliği anlaşması önemli

Amerika’nın BM eski temsilcisi Nikki Haley, İran ve Çin arasında geniş kapsamlı iş birliği anlaşması iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde büyük değişim yaratacağını belirtti.

Amerikalı diplomat Haley konu ile ilgili yazdığı yazısında ayrıca İran karşıtı tutumunu tekrarlayarak, İran ve Çin arasında iş birliği anlaşması İran’ın inzivasına son vereceğini kaydetti.

New York Times gazetesi de Pazar günü yayımladığı raporunda, söz konusu anlaşmayı ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin İran yönetimini zayıflatma çabalarına karşı atılan bir adım niteledi.

Gazete raporunda, İran ve Çin’in ortaklığı, zaten kötüye giden Amerika ile Çin arasındaki ilişkilerde yeni bir alevlenme noktası oluşturacağını ve Trump’ın Bercam nükleer anlaşmasından çekildiği günden biri yürüttüğü İran karşıtı agresif politikalarına ağır darbe indireceğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti heyeti 21 Haziran’da İran ve Çin arasında 25 yıllık geniş kapsamlı iş birliği anlaşmasının taslağını onayladı.

Şimdi ise İran Dışişleri Bakanlığı Çinli tarafla nihai müzakereleri tamamlayarak karşılıklı uzun vadeli çıkarların çerçevesinde bu programı iki tarafın imzasına sunmakla görevlendirilmiş bulunuyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.