Amerika’nın desteğinde Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin yıkıma uğrattığı Yemen’de kolera salgınına karşı aşılama başladı

  • 08 Mayıs 2018
  • 1.096 kez görüntülendi.
Amerika’nın desteğinde Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin yıkıma uğrattığı Yemen’de kolera salgınına karşı aşılama başladı

Amerika’nın desteğinde Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin yıkıma uğrattığı Yemen’de kolera salgınına karşı aşılama başladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) dün başlattığı ve 10 Mayıs’a kadar süreceği aktarılan kampanya kapsamında Aden vilayetinde aşılamalar yapıldığı ve 350 bin kişinin aşılanmasının hedeflendiği belirtildi.

WHO Yemen’de Nisan 2017’den bu yana 2 bin 200 kişinin kolera sonucu yaşamını yitirdiğini, 1 milyon kişinin de kolera şüphesi taşıdığını belirtirken, nüfusun yüzde 60’ı temel sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor, sağlık merkezlerinin yarısı ise kapalı.

Emperyalist devletlerin ve başta Suudi Arabistan olmak üzere bölgedeki işbirlikçilerinin yıllardır sürdürdüğü saldırılarla harabeye çevrilen, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların yaşandığı Yemen’de kolera salgınına karşı aşı kampanyası başlatıldı.

Suudi rejimi ve destekçilerinin Yemen’de mart 2015’ten bu yana sürdürdükleri cinayetlerde en az 12 bin sivil ölürken, onbinlercesi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.