Amerika’nın Forbes Dergisi: İran insansız denizaltı yapabilen 3 ülkeden biri oldu!

  • 30 Mayıs 2020
  • 1.535 kez görüntülendi.
Amerika’nın Forbes Dergisi: İran insansız denizaltı yapabilen 3 ülkeden biri oldu!

Amerika’nın Forbes dergisi, İran’ın görücüye çıkardığı yeni denizaltıyla, İran’ın insansız denizaltı yapan ülkeler kulübüne katıldığını şu ana kadar bu teknolojinin yalnızca Amerika ve İngiltere’de olduğunu bildirdi.

İRNA ajansının haberine göre, Amerikan dergisi, İran’ın geçen hafta görücüye çıkardığı insansız deniz altının küçük olsa da bunun teknoloji olarak ilerlediğinin göstergesi olduğunu bildirdi.

Forbes’in yazdığına göre, İran’ın yapımını gerçekleştiği ve tanımını yaptığı sözkonusu insansız denizaltının Amerikan Boeing şirketinin insansız denizaltısıyla mukayese edilecek türden olduğunu bildirdi.l

Geçen hafta perşembe günü İran savunma bakanı ve devrim muhafızları genel komutanının huzurunda İran devrim muhafızları ordusu tarafından yapımı gerçekleştirilen 100’den fazla çeşitli deniz altı, sürat teknesi ve askeri kruvazörün tanıtımı yapılmıştı.

Sözkonusu gemiler tamamen İranlı mühendisler ve teknisyenler tarafından dışa bağımlı olmadan milli ve yerli imkanlarla yapılarak hizmete girdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.