Amerika’nın İran Yolcu Uçağına Gaddarca Saldırısının Yıldönümü

  • 03 Temmuz 2019
  • 1.337 kez görüntülendi.
Amerika’nın İran Yolcu Uçağına Gaddarca Saldırısının Yıldönümü

Bugün 3 Temmuz 2019 Amerika’nın USS Vincennes adlı kruvazörünün Bender Abbas’tan Dubai’ye giden İran Airbus yolcu uçağını füzelerle hedef aldığı facianın yıldönümüdür.

1998’de İran’dan BAE’ne uçuş yapan Airbus uçağı Amerikan kruvazörü tarafından hedef alınması sonucunda 290 yolcu şehit düştü.

Bu uçağın düşürülmesinin ardından Amerikalı makamlar bu affedilemez suçu üzerlerinden atıp bu cinayeti izah etmek için farklı bahaneler uydurmaya çalışıp bunun yapılan bir hata sonucunda gerçekleştirildiğini öne sürdüler. Ancak Vincennes kruvazörünün iler teknoloji radarlar ve donanımları sahip olması ayrıca uçuş yapan uçağın türünün belli olduğundan dolayı ortada bir hata ve yanlış hesaplamanın söz konusu olmadığı, bu girişimin tamamen hasmane siyasetler doğrultusunda gerçekleştirildiği açıkça ortada idi.

Bugün bu uçağın düşürülmesi ile 290 kişinin şehit düştüğü yerde yani Fars Körfezi’nde çiçekler denize atılıyor. Amerika’nın cani saldırısına kurban gidenlerin aileleri ve ayrıca yetkililer böyle bir günde Fars Körfezi’ndeki bu uçağın düştüğü noktaya çiçekler serperek bu insanlık dışında hayatını kaybedenleri anıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.