Amerika’nın Küba lideri aleyhindeki komplosu ifşa edildi

  • 29 Ekim 2017
  • 1.538 kez görüntülendi.
Amerika’nın Küba lideri aleyhindeki komplosu ifşa edildi

Küba’da güvenilir kaynaklar, Küba’nın müteveffa lideri Fidel Castro’nun öldürülmesi için Amerika tarafından komplo hazırlandığını bildirdiler.

Küba’nın geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden devrimci lideri Fidel Castro’ya geçmişte ABD’nin çeşitli suikast planları yaptığı haberleri ABD’nin suikaste kurban giden başkanı John F. Kennedy dönemine ait belgelerin açıklanmasıyla yeniden gündeme geldi.

Buna göre Amerikalı ajanlar, Castro’yu ortadan kaldırmak için çok şaşırtıcı 600 suikast planları yapmış. Bunlardan biri denizlerde dalış hobisi bilinen Castro’ya bakteri bulaştırılmış bir dalış kıyafeti vermekti.

Mantar ve tüberküloz bakterileri taşıyan dalış kıyafetinin Küba liderine Domuzlar Körfezi Krizi sırasında süren görüşmelerde bir Amerikalı general tarafından hediye olarak verilmesi planlanmış.

25 Kasım 2016 tarihinde 90 yaşında hayatını kaybeden Fidel Castro, Amerikan emperyalizmine karşı mücadele veren en seçkin Latin Amerika liderlerinden biriydi.

Castro Küba’da 49 yıl iktidarda bulundu ve Şubat 2008 tarihinde iktidardan el çekti ve 76 yaşındaki kardeşi Rao Castro’ya devretti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.