Amerika’nın Kudüs kararı BMGK’ye taşındı

  • 08 Aralık 2017
  • 1.026 kez görüntülendi.
Amerika’nın Kudüs kararı BMGK’ye taşındı

Filistin Özerk Teşkilatı Amerika’nın Kudüs kentini siyonist rejim başkenti ilan etmesi ardından BMGK’ye şikayette bulundu.

SKY News’un bildirdiğine göre Filistin’İn BM gözlemci temsilcisi Riiyad Mansur bu bağlamda yaptığı açıklamada, Filistin Özerk Teşkilatın Amerika’nın son kararına tepki olarak, BMGK dönem başkanı, BM genel sekreteri ve BM genel kurul başkanına mektuplar gönderdiğini söyledi.

Söz konusu mektuplarda Amerika başkanı Trump’ın kararının BMGK bildirileri ve uluslararası kararların ihlali olduğuna işretle, BMGK’inden bu bağlamda bir an önce görevini yerine getirme çağrısı yapıldı.

Mansur söz konusu mektuplarda uluslararası toplumdan Kudüs ile ilgili görüşünün açıkça ve yasal olarak belirtilmesi ve Amerika kararının efshedilmesi için girişimde bulunmaları vurgulandığını söyledi.

Amerika’nın Kudüs ile ilgili Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasındaki hassasiyetlere rağmen son girişiminin sonuçları hakkında uyarıda bulunan Mansur Trump’ın Kudüs kentini siyonist rejimin başkenti olarak ilan edilmesinin, uluslararası bildirilerin ihlali olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.