Amerika’nın Kuzey Kore’ye yönelik tehditlerine tepki

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.061 kez görüntülendi.
Amerika’nın Kuzey Kore’ye yönelik tehditlerine tepki

Amerika’nın Şikago üniversitesi hocası John Merşaymer, Amerika’nın Kuzey Kore yönetimini değiştirme peşinde olduğu müddetçe, bu ülkenin füze denemelerini sürdürmesinin mantıklı olduğunu söyledi.

PBS kanalı internet sitesinin bildirdiğine göre Şikago üniversitesi hocası Jon Merşaymer, bu kanala verdiği demeçte, Amerika’nın Kuzey Kore yönetimini değiştirme çabaları devam ettiği sürece, Piyong Yang yönetiminin nükleer silah ve füze denemelerinden vazgeçmesinin bir çılgınlıktan ibaret olduğunu söyledi.

Amerika’nın Kuzey Kore’ye yönelik tehditlerinin sonuçsuz olduğunu kaydeden Merşaymer, Piyong Yang’ın kendisini savunmasının mantıklı bir girişim olduğunu ifade etti.

Merşaymer diğer yandan Kuzey Kore’nin Çin için stratejik açıdan özel önem arz ettiğini belirterek, Kuzey Kore yönetiminin işbaşında kalmasınn Çin açısından hayati önem taşıdığını kaydetti.

Amerika’lı üniversite hocası, Amerika’nın Kuzey Kore’ye yönelik tehditlerinin büyük bir hata olduğu ve olumsuz sonuçları beraberinde getireceği uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.