Amiral Hanzadi: Ülkeyi savunmak üzere tam teyakkuzdayız

  • 13 Mayıs 2019
  • 1.035 kez görüntülendi.
Amiral Hanzadi: Ülkeyi savunmak üzere tam teyakkuzdayız

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi ülkenin sınırlarını ve çıkarlarını her türlü tehdide karşı savunmak üzere tam teyakkuzda olduklarını, gelen tehdidin ABD veya başka herhangi ülkeden gelmesi hiç bir şeyi değiştirmeyeceğini açıkladı.

Pazar günü İran’ın güneyinde Benderabbas liman kentinde düzenlenen bir törenin kulisinde gazetecilere açıklama yapan Amiral Hanzadi, Amerika’nın Fars Körfezi’ne uçak gemisi göndermesi yeni bir konu olmadığını, bu hareketi önemsemek için herhangi bir sebep olmadığını, Amerikalıların bölgedeki varlığı göstermelik, faydasız ve kandırmaca bir hareket olduğunu belirtti.

Amerikalıların bölgedeki varlığı son noktasına geldiğini ve bölgeyi terketmeleri gerektiğini kaydeden Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hanzadi, bölgenin izzeti, gücü ve toplu güvenliği için tek yol, bölgesel işbirliğinin şekillenmesinden ibaret olduğunu, mevcut işbirliği ve kapasiteler, Amerikalıların bölgeye yönelik uygunsuz hareketleri önünde önemli bir engel olacağını vurguladı.

ABD milli güvenlik danışmanı John Bolton geçenlerde Amerika’nın İran’a karşı hasmane politikalarının devamında, Fars Körfezi’ne bombardıman uçakları ve uçak gemisi sevk ettiklerini açıklamıştı.

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK Sözcüsü Keyvan Hüsrevi bu harekete gösterdiği tepkide ABD terör ordusunun bölgesel krizlerde başarısızlığına dikkat çekerek, Amerikalı komutanların İran silahlı kuvvetlerinin gücünü sınamak istediklerine ihtimal vermediklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.