Amiral Seyyari: İran savunma alanında kendine yeter hale geldi

  • 11 Eylül 2018
  • 1.230 kez görüntülendi.
Amiral Seyyari: İran savunma alanında kendine yeter hale geldi

İran Silahlı Kuvvetleri İSK’nın Koordinasyondan Sorumlu Komutan Yardımcısı Amiral Habibullah Settari, İran İslam Cumhuriyeti savunma alanında kendine yeter hale geldiğini belirtti.

Pazartesi günü İran radyosunun Siyaset dünyası adlı programına katılan Amiral Seyyari İran’a son kırk yılda dayatılan ağır yaptırımlara işaretle, bugün İSK’nın tüm askeri teçhizatı, silah ve mühimmatı yurt içinde üretildiğini, İran savunma alanında kendi ayakları üzerinde durduğunu belirtti.

Kevser savaş uçağının tasarımı ve imalatı bu iddianın somut ispatı olduğunu belirten Amiral Seyyari, kara, hava, deniz ve hava savunma alanlarında İSK ve savunma sanayii bünyesinde ve ayrıca bilim temelli firmalarda büyük bir gelişme ve derin bir kapasite oluştuğunu ve ülkenin savunma ihtiyacını karşıladığını vurguladı.

Deniz kuvvetleri savunma diplomasisinin gelişmesinde her zaman öncü kuvvet olduğunu belirten Amiral Seyyari, hali hazırda 56. Deniz Görev Grubu da Aden Körfezi ve Babul Mendeb Boğazı’nda görev yaptığını ve Büyük okyanus, Çin Denizi ve Hint Okyanusu bölgelerinde etkili varlık sergilediklerini ve bu sayede dünyanın başka ülkeleri ile çok iyi ilişki kurduklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.