Amiral Taceddini: Şimdiye Kadar Hiçbir Filo, İran Filosuna Uyarıda Dahi Bulunmaya Cesaret Edememiştir

  • 29 Nisan 2015
  • 964 kez görüntülendi.
Amiral Taceddini: Şimdiye Kadar Hiçbir Filo, İran Filosuna Uyarıda Dahi Bulunmaya Cesaret Edememiştir

Aden Körfezinde bulunan İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri 34. Filosu grubu komutanı, bölgede hiçbir filonun İran filosuna uyarıda bulunmaya cesaretlerinin olamadığını bildirdi.

Dün akşam İRİB 3. kanalında bir programa telefonla katılan Aden Körfezinde bulunan İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri 34. Filosu grubu komutanı amiral Mustafa Taceddini, ABD filosunun Aden körfezine girişi ardından İran filosunun bölgeyi terk ettiği yolunda çıkan haberlerin kesinlikle yalan olduğunu belirterek, şimdiye kadar hiçbir filonun İran filosuna uyarıda bulunmaya dahi cesaretlerinin olmadığını söyledi,

Bu programa konuk olarak katılan İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Sayyari ise nükleer meselenin tamamen siyasi bir mesele olduğunu, oysa İran’ın denizlerdeki varlığının askeri bir varlık olduğunu söyledi.

Arabistan’ın İran gemilerinin kontrol edilmesi talebinde bulunduğu yolundaki haberlere de değinen Tuğamiral Sayyari, böyle bir talebin yapılmadığını ve böyle bir talebin yapılmasına olanağın da olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.